lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kisko triathlon 27.6.2015

Sain kiivaalla huutokaupalta Triathlonfoorumilta peruutuspaikan olympiamatkan kisaan. Kisaviikoilla tein uintia ja Aquaplussan harjoituksissa tehokkaan pikakisan. Muistin taas miltä juoksu tuntuu kisassa. Salitreeni ja intervallivetoja loppuviikkoon ja muuten vain lasten kanssa maastopyöräilyä ja kevyttä lenkkiä.

Säätiedotus lupasi klo 15 aikaan Kiskoon lauantaille vesisadetta. Päätin, että olen maalissa ennen sitä. Startti oli tasan klo 12. Ajeltin itsekseni (ja kaikkine tavaroineni!) Kiskoon. Melkein 2,5h kesti matka. Ilmoittautumiset, vaatteen vaihdot (pujahdin johonkin vanhaan navettaan kun oli niin pitkät jonot vaatteiden vaihtopaikoille). Hyvin vaihto sielläkin sujui. Näin kisa-alueella muutamia tuttuja ja oli kiva vähän vaihtaa ajatuksia ja se heti laukaisi jännitystä.

Veteen tuli silti kiire ottamaan muutamia vetoja. Sen verran jännitystä oli ilmassa, että unohdin uimalasit pyörävaihtopaikalle ja juoksin ne hakemaan. Kerkisin tekemään uintiverraa ehkä 3min. Sitten kaikki kutsuttiinkin jo rannalle lähtölaskentaan. Kiskossa jokainen uimari päästetään rantaan vasta kun hänet on laskettu, mikä mielestäni on ihan hyvä juttu. Vähän jännitti sekin, että A) uimapoijut oli hitsin kaukana ja B) miehet lähti samaan aikaan rynnistämään samalle poijulle. Hain ihan laiturin viereisen reunapaikan ja otin etäisyyttä miesten ryhmään. Se kannatti.

Ensimmäiset n. 300 metriä meni ihan hyvin, mutta vasempaan korvaan meni uimalakin alta vettä. Se aiheutti tasapainoaisitiin jotain heiluntaa ja oli kurja jatkaa matkaa. Horisontti tuntui keinuvan. Stoppasin hetkeksi ja puhdistin korvan heiluttelemalla ja laitoin lakin alemmas. Jatkoin siitä. Heti en päässyt uintitahtiin vaan otin vähän rintauintivetojakin väliin ja katselin rauhoittuuko tasapaino. Onneksi kyllä.

Poijujen väli meni ihan hyvin ja ohittelin miehiä edeltä. Ranta tunti olevan kaukana mutta suunnistusta järveltä päin auttoi iso sininen portti joka rantaan oli tuotu. Se näkyi hyvin. Uinnissa oma vahvuus on suunnistus: missään kisassa en tähän mennessä ole uintut lähes yhtään ylimetrejä. Nytkin jäi jokusen vajaaksi itse asiassa 1500 metristä. Rannan tavoitin aikaan 25.20 min. Ihan itselleni keskinkertaisella uinnilla erinomainen tulos ja sain siitä virtaa.

Uinnin lähtö. Rannalla reippaasti toistasataa kauhojaa.
Kuva: Päivi Penttilä
T1 vaihto. Uusi HEAD lämmitti hyvin n. 17 asteisessa vedessä. Puku pois ja pyörän selkään. 

Vaihdon otin ilman hosumista. Reilut kolme minuuttia siinä meni. Otin tässä kohtaa ennen pyörää yhden energiageelin ja sitten matkaan. Kova ylämäki heti alkuun vei liian alkuinnon pois. Joku huusi, että olen naisista neljäntenä. Waude!

Pyöräreitti oli verrattain mäkinen mutta pidin siitä. Rauhallisesti nouseva pitkä ylämäki on minun makuun. Tarpeeksi pieni vaihde, jalat tikkaamaan niin selkiä tulee kyllä vastaan. Kisassa oli peesikielto ja sitä valvottiinkin jonkin verran moottoripyörien avulla. Koetin pyörän aikana juoda tarpeeksi ja melkein 2 juomapulloa kuluikin. Vauhti oli siinä 31km/h paikkeilla ja laskin, että ohitin yhden naisen ja minut taisi ohittaa kaksi naista. Otin loppuajasta pyörällä toisen geelin ja vähän energiapatukkaa lisäksi. Minulla on usein juoksussa käynyt kylmät väreet hellekelisäkin ja se tarkoittaa energiavajetta. Ikävä tunne ja koetan välttää sitä.

Jihaa: Pyöriä oli vielä aika lailla tangoissa kun pääsin lähtemään!


Juoksuun lähdin nopealla, n. 1min 30 sek vaihdolla. Vaihtoalueella varmaan joku minut ohitti mutta en enää sijoituksia ajatellut tässä vaiheessa. Mietin, että hyvä ja tasainen juoksu olisi kiva tehdä loppuun. Lähdin n. 5 min/km vauhtia. Iso ylämäki oli vastassa ja sen otin kevyesti ettei jalat mene tukkoon. Sitten olikin laskevaa alamäkeä. Juoksureitti oli ihan kiva, paitsi isot nousut pari kertaa kääntöpaikalle. 10 km juoksu tehtiin 2,5km radalla. Oli kiva seurata vastaan tulevia ja tarkkailla edessä meneviä. Kokemattomuus kisatilanteesta vähän aiheutti liikaa arkuutta juoksuun kun mielessä oli koko ajan ajatus siitä, että varmistan, etten väsähdä kokonaan. Kun juoksun jälkeen katsoin statistiikan Garminista, olin juossut pk2 sykkeellä matkan (sori valmentaja!). No, ainakin tiedän, että voi vähän vauhtia seuraavassa kisajuoksussa lisätä. Juoksusta tulin maaliin 52 min ajassa - ihan loppusuoralla kaksi naiste meni ohi kun en taakse juuri ikinä vilkuile. Pääsivät yllättämään.

Juoksusta ei ikinä saa hyvää ilmettä, mutta tällä mennään. 
 

Kaikenkaikkiaan hyvä perussuoritus. Uinti oli tulokselta parempi kuin odotin. Pyörä myös, kun maasto sopi itselleni hyvin. Juoksuun ehkä alun rauhallisuuden jälkeen pitää uskaltaa nostaa sykettä vaan. Oma arvio kisasta 9 luokkaa.
Loppuaika 2h 42 min ja sijoitus 15.

Ei kun eteenpäin!    

  

4 kommenttia:

 1. Hei Katri! Oli kiva nähdä eilen. Onnittelut hienosti menneestä kisasta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pia. Millaiset tuntemukset sinulle jäi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ok kisa, varmaan omalla tasolla sain tehtyä. Uinti meni hyvin, vaihdossa sähläsin kun puin sukkia. Pyörällä sorruin ehkä vähän liian alhaiseen intensiteettiin, mutta juostessa sai taas tsempata kun mäkiä riitti.

   Poista