sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Pidempään ja harvemmin

Motto: stick to a plan!

Viime vuoden treeniyhteenvetojen mukaan alle 1h treenejä tuli tehtyä yli puolet kaikesta treeniajasta. Ajattelin, että tuntimäärää ei tarvitse lisätä, mutta harventaa ehkä treenikertoja ja pidentää yksittäisten harjoitteiden kestoja. Nyt olen aika hyvin pysynyt suunnitelmissa. Tälle viikolle tuli yli 1,5h treenejä kolme: mtb 1,5h, triathlon-treeni 2h ja mtb+juoksu 2,5h. Lisänä vähän saliharjoittelua, crosstraineria, hierontaa ja lyhyempi lenkki. Kun on halu saada aikatauluun sopimaan itselle mielenvirkistykseksi kuntoilua, se onnistuu. Tarkoitti se sitten lasten harrastusten aikana lenkillä käyntiä tai aamulla aikaisin ennen töihin menoa rautojen kolistelua.

Sunnuntaille sain tehtyä pitkän harjoituksen - tietenkin piti olla vesisateinen päivä! No, asenne- ja varustelutarkastelun jälkeen iskostin itselleni mieleen, että varusteista hyvä treeni ei ainakaan ole kiinni. Vaatteet niskaan ja pururatabaanalle pyörän kanssa. Pientä tihkua oli ilmassa, mutta ei se oikeastaan kastellut eikä ainakaan tullut kylmä tai liian kuuma.

Huomasin kyllä, että pitkään jo palvellut hybridipyörä ei kyllä enää ole vanhassa iskussaan: rattaat on tainneet väljähtyä ja kulua, kun ylämäessä aina ratas raksutteli parin hampaan yli. Muutoinkin vaihteissa välitykset ei ihan toimi. Pitääpä viedä pyörä tulevalla viikolla huoltoon, sillä olen kyllä aina pitänyt hybridipyöräni ajoasennosta. Ehkä siihen voisi vielä hyvällä huollolla saada elinikää lisää. Olisihan uusi MTB-pyörä aina uusi, mutta koetetaan tuunata tätä Niskhikiä vielä paremmaksi. Maantiepyörrän huollatin keväällä Suomen urheilupyörässä Nokialla, ja hyvää palvelua ainakin sain sillä kerralla.

Käyn nuoremman lapsen kanssa kilpauintiryhmässä sunnuntaiaamuisin. Samaan aikaan on altaalla aikuisten triathlon-treeniryhmän (Team226) uintitreenit. Olipas kiva katsella erilaisia uintiasentoja ylhäältä katsomosta! Näki selvästi sen, että ne uimarit jotka näyttivät tekevän töitä kaikkein vähäeleisimmin, pääsivät tehokkaimmin ja sulavimmin eteenpäin. Koetin vertailla naisten ja miesten jalkojen käyttöä, kun sitä itse olen miettinyt ehkä hivenen lisääväni. Pääsääntöisesti näytti siltä, että naistet tekivät vähemmän jaloilla uintipotkuja kuin miehet. Ensiviikolla onkin AquaPlussan harkoissa myös vedenalaista uintikuvausta. Kiva nähdä omaa asentoa kalaperspektiivistä!

Vaikka triathlon-kausi on käynnissä vähän niin kuin aina ja läpivuoden, on toki aikoja, kun ei kannata mennä 'sata lasissa'. Pyhäinpäivän viikonlopulle sattui Aquaplussan triathlon-porukan kauden päättäjäiset. En itse päässyt sinne enkä perinteiselle Rautaveden maratonille perhejuhlien vuoksi, mutta hengessä mukana oltiin. Hienoja aikoja monella tutulla Rautaveden haastavalla reitillä! Mukavaa oli sekin, että vuoden urheilujaäänestyksessä niin moni sai ääniä (kertoo hyvästä yhteishengestä) eikä sekään huono ole että voittaja oli nainen:-) Onnittelut Hawaiilla debytoineelle Venla Koivulalle!


 Kuva: AquaPlus / Tuuli Isomeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti