sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Vierumäen Finntriathlon 4.7.2015

Päätettiin lähteä koko perheen kera kohti Vierumäkeä. Edellisenä iltana vielä reissu mietitytti - ei jotenkin ollut kisafiilis, mutta onneksi tuli lähdettyä. Tein kaikki pakkaamiset illalla valmiiksi - omat kisakamat ja lasten varusteet valmiiksi heille kun odottelavat alueella kisan ajan. Mies innostui säätämään pyörääni vielä, joten se olisi loistokunnossa... Lähdimme kahdeksan jälkeen Lempäälästä. Aina se matka vain vie aikansa eikä yhtään ylimääräistä aikaa jäänyt perillä valmisteluihin: olimme 10.30 maissa perillä ja nopeasti piti vaatteiden vaihdosta ja kisajärjestelyistä suoriutua. Kuuma oli jo aamupäivällä - auton mittarin mukaan hellerajan tuntumassa. Startti oli tasan klo 12.

Kiva kisakuhina ja mukavan näköinen kisa-areena Vierumäellä oli vastassa. Pyörä vaihtopaikalle ja märkäpukua päälle. En ollut yhtään tutustunut kisareittiin - uinti oli ihanan näköisessä järvessä, jossa vesi oli melkein vihreää.

Lähtö oli suoraan järvestä mikä mielestäni vähensi ainakin itselläni hermoilua. Edestäni lähtölinjaan ui Baba Lybek ja takana naureskeli Pirjo Muranen jonkun kanssakisaajan kanssa siitä, että kohta tämä ihanuus alkaa mitä he ovat vuoden odottaneet. Se laittoi itselleni hymyn huulille myös. Lähtöstartti saatiin ja seurasin jälleen omaa taktiikkaa siitä, että olen ihan lähtölinjan reunassa. Se toimi. Menin rannan lähellä mutta järvi taisi olla kovin syvä sillä pohjaa ei näkynyt. Uidessa oli mukava nähdä hapenoton yhteydessä kannustajia ja samalla rannassa olevia rakennuksia. Uinti tehtiin kahtena 750m kierroksena.

Oli itselleni hämmästys että edessä oli koko ajan vain vähemmän menijöitä. Meidän lähdössä oli mukana kaikki naiset sekä miehistä nuorimmat ja vanhimmat. Katsoin rantautuessa kelloa: 22 min ja yläosat! Voiko olla totta... taisin vähän kompuroida jyrkällä rannalla ja lähdin siitä puolijuoksua kohti ylämäkeä. Nimikin mainittiin: ikäsarjan ykkönen rannalla! WAUDE!

Näin miehen ja lapset kannustamassa ja muutama muukin tuttu tsemppasi kohti ylämäkeä.

Vaihdossa meni yli 5 min sillä vaihtomatka oli aika pitkä. Pyörän päälle hyvillä fiiliksillä. Reitti ei pyörässä ollut mikään suosikkini. Missään kohtaa ei päässyt ajamaan ns. tasaista vauhtia vaan aika mäkinen reitti käännöksineen. Kolme kertaa ajettiin 13,3 km matka. Unohdin muuten numerolapun laittaa pyöräilyn ajaksi ja ajattelin, että valvoja huomauttaa siitä, mutta eipä tllut noottia.

Pyörä oli koko ajan vähän väkinäistä. Sain pidettyä 30 km/h vauhdin matkan ajan mutta töitä piti tehdä, rullailua se ei ollut missään vaiheessa. Tämä siis tietää, että ennen Joroisen kisaa on otettava intervallia pyörällä. Pyörän aikana otin yhden geelin ja suolaa sisältävän energiapatukan. Join kaksi pullollista vettä.

Juoksuvaihto meni mukavasti. Kuumuus alkoi tuntua. Pääsin matkaan siinä 5 min/km vauhtia. Reitti oli suht tasainen ja kivasti varjopaikkoja. Juoksu tehtiin 2 X 5km reitillä. Oli juoksu kokonaisuudessaan takkuamista ja piti välillä kävelläkin - sykkeet oli jostain syystä aika kovat vaikka vauhti ei ollut. Liekö helle haitannut niin paljon. Matka tuntui siksi pitkältä ja välillä kävelin pieniä pätkiä kun ei oikein rytmi löytynyt. Juomapisteillä laitoin vettä suuhun ja suoraan päälle. Oli kivaa!

Maaliin sain kiristettyä vauhtia mutta tulokseen 2h 45min en ollut tyytyväinen.
Vasta autossa katsoin menomatkalla että hitsi - olinkin ikäsarjan 3. Se paransi fiiliksiä kovasti ja vähän sai suhteutettua omia tavoitteita ja odotuksia. Mieliala muuttui kummasti mutta seuraavaan kisaan toivon rullaavaa pyörää ja kevyttä juoksua. Ei tämä niin vakavaa ole :-)

#HEADhero #Finntriathlon #HEADtriEi kommentteja:

Lähetä kommentti