sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Uskallusta pitkään ja terävään treeniin

Toukokuuta mennään jo yli puolen välin. Peruskunto on rakennettu, nyt voi koettaa pituutta ja tehoakin lisätä. Kuukauden päästä on ensimmäiset kesän Finntriathlon-kisat. Uimavedet eivät sitä kyllä vielä enteile. Toukokuussa on pyörälenkit nousseet vahvasti treenikuvioon mukaan. Myös pidempää juoksua on koetettu.

Ideapark-juoksussa kävin koettamassa puolimaraton-kuntoa. Kylmän kolea sää ei haitannut kuin startissa. Reitti on vähän tylsähkö ja avoimilla peltoaukeamilla sivuvastainen puuska vähän tuotti lisähommaa. Juoksu sujui tasaisesti 5.05-5.25 km-vauhtia. Loppuaika oli n. 1.50 ja keskivauhti 5.15. Juoksutuntemus oli ihan erilainen kuin viimevuonna vastaavaan aikaan. Muistan, että silloin kävelin loppupätkän mäet ylös, nyt en. Olin ihan tyytyväinen suoritukseen tähän aikaan vuodesta. Edellisenä päivänä kävin 50km maisemalenkin pyörällä ja se avasi jalkoja juoksuun.

Helatorstaina teimme Aqua Plussan valmennustiimin kanssa pyörällä 100km maisemalenkin. Jälleen samat keli kuin Ideapark-juoksussa: harmaata ja yöllä oli kovasti satanut. Puuskainen tuuli kohteli meitä kovakätisesti alkumatkalla. Vetovuoroja vaihdettiin tasaisesti. Alkumatka, n. 30 km vastatuuleen 25km-keskivauhtia. Sitten reitti taittui kohti Laviaa ja tuuli puhalsi sivusta ja aurinkokin tuli esiin. Laviasta reitti suuntautui kohti Suodenniemeä. Takatuuli antoi meille n. 30km reittipätkällä reippaasti yli 30 km/h vauhdiksi. Pieni jaloittelu Häijäässä avasi jalkoja ja alaselkää. Lopun Häijään suoran reitillä tuuli oli jälleen vastainen ja vei loput voimat. Kokonaisajoajaksi n. 3h 45 min. Pieni miinus matkalla oli se, että toinen takareisi jumiutui sen verran, että lauantaina hölkkäkin teki kipeää. Rullailua lihakseen pari päivää – josko se siitä.
Toukokuussa myös pari mtb-lenkkiä,
vaikka polut ei olekaan ihan mun juttu. 

Jo sunnuntaina sai jalat kyytiä n. 60km Ellivuoren-Kiikan-Karkun lenkillä. Pyrin 30km/h keskinopeuteen ja ihan vain vähän siitä jäin. Niin, ja vielä pk-sykkeillä!

Aquaplussan viikkotreeneissä mentiin kuluneella viikolla terävä duathlon. 3km juoksua, 10km pyörää ja 3km juoksua. Varmaan nyt uskon, että juoksuvauhti on osaksi pääkopasta kiinni: itselleni alle 5 min/km vauhti on ’liian kovaa’. Olin juossut n. 1,5km kun vasta katsoin garminiani: keskivauhti siihen mennessä 4.30 min/km! Eikä tuntunut ylivoimaiselta. Päätin jatkaa. Siitä pyörälle – 5km vastatuuleen, 5 km myötäiseen. Keskivauhti 30km/h. Ja parasta: seuraava 3km juoksu lähes samaa tahtia kuin ekakin pätkä! Hyvin on jalat saaneet vahvuutta talven aikana. Olen käynyt Hyvinvointi Kampissa treenaamassa salia pari kertaa viikossa melkein koko talven ajan. Painoakin olen uskaltanut tankoon laittaa.

Kuntokeskus Wolfilla käyn myös,
kun se on kätevästi työpaikkaa vastapäätä. 


Seuraavaksi sitten uskallusta ottaa tuntumaa avoveteen – odottelen tässä HEADin uutta märkäpukua postilaatikkoon ja uskallusta ilmoittautua Pirkan pyöräilyyn.

Viikkotreenimäärät ovat nyt olleet 10-13h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti