sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Pirkan hölkkää ja peruskunnon luomista

Viikko alkoi pyörällä ja päättyi juoksuun. Erittäin hyvä ja tasapainoinen viikko perheen, työn ja oman harrastuksen suhteen. Tuntuu, että tämä on tämän kesän viimeinen viikko kelienkin suhteen: alkuviikosta oli vielä kivoja pyöräilykelejä, jotka pääsin käyttämään hyväkseni 2 X 1,5h.

Myös salilla sain tehtyä sen, mitä ohjelmassa oli: 2 X 45 min hieman kuntopiirin omaista voimatreeniä. Nyt salikäynneistä on tullut selvästi tehokkaampia ja kaikki tehokkaasti käytetty aika on kuin rahaa laittaisi säästöön.

Muutoinkin viikolla tuli mietittyä tehokkuutta. Kun pääsee tekemään asioita eri aikoina kuin mitä ihmiset yleensä, säästää hyvin aikaa. Esimerkiksi altaalla treenit sujuvat parhaiten jos sinne pääsee ei-ruuhka-aikaan. Aikaa säästyy myös, jos pääsee ajamaan töihin ennen aamuruuhkaa. 8-16 rytmi on ehkä se kaikkein tehottomin, jolloin aamuruuhkassa menee aikaa, parkkiasioissa, kaupassa käynnissä ja niin edelleen. Onnellisia ovat ne, jotka voivat työn puitteissa rikkoa tuon rytmin. Se hyvä puoli on yrittäjän työssä.

Uintia tein kaksi kertaa: toisen erillisenä harjoitteena, toisen salin yhteydessä. Matkaa yhteensä n. 3 km. Loppuvuiikosta oli ajatukset jo Pirkan hölkässä, taktiikassa ja tankkauksessa sekä säässä.

Aqua Plussan treeneissä teimme hyviä juoksuharjoitetta Pirkkaa varten: 1 X 3km (vk1), 2 X 1km vk 1 ja 2. Loppuun hyvä kokovartalojumppa. Torstaina pidin välipäivän ja samoin lauantaina.

Pirkan hölkkään lähdin hyvillä mielin - vaikka aikainen aamu väsyttikin. Aamulla olin Tehtaan kentällä jo klo 7.45. Onneksi heti treffasin muita aqua plus-traithlonisteja. Jutustelun lomassa odottelu meni nopeasti ja alkusykkeet (65) kertoivat, että asennoituminen kisaan oli onnistunut: tavoitteena tehdä hyvä ja pitkä pk-lenkki eikä juosta aikaa vastaan. Lähtölaukauksen jälkeen taisi Garminin sykevyöni silti ottaa tehtaan portilla jonkun kanssajuoksijan sykkeitä, sillä mittarissa oli 173 sykkeet ja se on aika paljon yli oman maksimini:-)

Todella hyvä vauhdinjako onnistui koko matkan: 6min/km vauhtia matkasin reitin läpi. Pysähdyin vain pari kertaa nauhoja solmimaan (pitää ostaa paremmat nauhat!), viimeisillä juomapisteillä venyttelin hieman. Ihan oma juoksu oli ja menin tuntemuksen mukaan, sykkeitä katselin verrattain vähän. Olivathan ne 22-33 km pitkiä kilometrejä kun alaselkään ja takareisiin alkoi jumia kertyä, mutta kävellä ei tehnyt mieli.

Energiaa säästyi myös siinä, että päätin lähteä matkaan kuuntelemalla toisten juoksijoiden juttuja. Kanssajuoksijoiden jutut viihdyttivätkin n. 15 km saakka, kunnes kukaan ei juuri puhunut mitään - ainakaan siinä letkassa jossa itse matkaa taitoin. Viimeisellä juottopisteellä jäi mieleen kommentti: on tää ihan hullua hommaa. Maaliviiva ylittyi Nirvassa aikaan 3.18.34. Kaksi kertaa ennemmin olen Pirkan hölkän taivaltanut: kävellen yli 6h aikaan ja osan matkaa juosten yli 4h aikaan. Tunnin parannus - ei paha.

Niin: ja kun lähdin autolla kohti kotia, vasta ensimmäisissä liikennevaloissa oikea pohje kramppasi oikein kunnolla kun joutui kytkinjalkaa jännittämään. Auts. Mutta siitäkin selvitiin.    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti