perjantai 17. lokakuuta 2014

Huiliviikko ja tehoviikko

Pirkan hölkän jälkeen piti aloittaa seuraava viikko kevyesti: 2 X vapaapäivä heti viikon alkuun. Tuli siinä samalla hölkästä toipuessa mietittyä, miten paljon arkena muuten tulee liikuttua ja hyötyliikuttua; no järjyttävän vähän! Ninnin Energianurkkaus ruoti myös samaa asiaa hiljattain blogissaan. Töissä tulee istuttua ja työmatkalla: se on päivässä monella jo 8h tai enemmän. Sitten vielä kotosalla vähän lisää. Kaikki pienikin aktiviteetti on kotiin päin.

Toinen asia jonka laitoin merkille oli pitkät työpäivät ja niiden jälkeinen väsymys. Keskiviikkona taisi tulla yli 13h työpäivä. Illalla oli ihan pakko lähteä kotiin tultua lasten kanssa tuulettumaan ulos. Seuraava päivä oli melkein kuin krapulainen: ajatukset harhailivat ja pienikin palaveri tuntui ponnistukselta. Kyllä se vain tasapaino on hyvä koettaa pitää arjen jokaisena päivänä, että työteho säilyy ja että arki luistaa. Talouselämä-lehdessä olikin juuri hyvä juttu tuottavan työn frekvenssistä. Tutkimuksen mukaan keskitymme kerrallaan johonkin työtehtävään maksimissaan 1,5h ajan. Uskon, että keskittyminen tehostuu, jos välillä aivot saavat happea. 

Tukholman puolikas ja Pirkan hölkkä muokkasi kivasti ajatuksia siten, että 10km lenkki ei enää ole se pitkä lenkki. 10km meni Pirkan hölkän jälkeisen viikon torstaina ihan 'siinä sivussa'. Jaloissa ei enää Pirkka tuntunutkaan. Cross-trainer-harjoittelua pk-sykkeillä parina iltana samalla viikolla (1h ja 1,5h) on nyt tullut tehtyä ja TV:tä katsellessa se menee kivasti. Tulee ihan talvikauden treenit jo mieleen kun lapsiperheelliselle joskus arjen apua tuova laite on varsinkin talvi-iltoina oiva apu.

Tällä viikolla oli jo vauhtia enemmän ja energiaa. Aina väliillä kevyt viikko on kyllä must. Tein pidemmän juoksun (13km) - olipas illalla jo pimeää. Salin olen saanut vauhtiin: saliohjelmassa minulla on kaksi variaatiota, joissa periaatteessa tehdään kokovartalotreeni kovalla frekvenssillä 45min aikana. Jalkoihin olen uskaltanut alkaa laittamaan enemmän painoja, jotta kehitystä tulisi. Tuntuuhan se seuraavana päivänä, mutta silti sarjat jaksan tehdä hyvin loppuun ja tuntuma treenatessa on hyvä. Jalkaprässiin laitoin 50kg painot ja askellussarjassa oli 25kg painot.

Viikonlopuksi on ohjelmassa lasten kanssa uintia (jos ilma on huono) ja pääsen itsekin uintitreeneihin pitkästä aikaa. Pitkää juoksua olisi tarkoitus harrastaa sunnuntaina Pohjanmaan lakeuksilla. Ei ole mäkiä!

Huiliviikolla 6h treeniä, tehoviikolla 11h.


 

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa muuten yllättävän paljon treenaamiseen työpäivät ja työstressi. Ne pitäisi monen huomioida paremmin harjoituksissa. :) Jos en olisi tänään juossut pitkään, niin olisin kyllä voinu huomenna liittyä seuraan. Jos siis tässä lähistöllä jossakin juokset. Toki sun vauhti on kyllä kovempi kuin mun. Mutta ehkä joskus? :)

    VastaaPoista