perjantai 19. syyskuuta 2014

Jalkajumia ja porukan vetoapua

Tukholman puolikkaan jälkeen oli maanantainakin vielä lepoa. Venyttelyä jaloille, jotka olivat silti yllättävän hyvässä vedossa edellisiin puolimaraton-kertoihin verrattuna. Tiistaina elvyttelin kroppaa uintikelauksella (1700m) ihan vain hakien tuntumaa käsivetoihin. Käytin koko matkan ajan lättäreitä ja koetin ajatukset keskittää käsiin. Illalla pientä hyötyliikuntaa lasten kanssa ulkona ja keskivartalojumppa kotona. Itselläni on ihan muutama peruskuntoväline eli rulla, pari kahvakuulaa, säädettävä käsipaino ja sitten vielä vatsalihaksiin tarkoitettu käsipyörä. Niin ja talven varalle meillä on sisällä crosstraineri, joka kyllä välillä on kultaakin kalliimpi jos ei kotoa pääse lähtemään lenkille tai on liian kurja ilma:-)

Ostin tuon isomman kahvakuulan ihan äskettäin, jos jalkoihin saisi sen avulla lisää voimaa.

Keskiviikkoaamulle olin sopinut salikäynnin HyvinvointiKampin PT Tapio Kampin kanssa. Salilla käytiin läpi tehokasta sarjaa, jossa oli ideana 45 minuuttiin tehdä laadukkaasti, mutta vauhdilla voimasarja. Lämmittelyiden jälkeen kohti isoja painoja: jalkakyykyt 45kg X 3 vähenevällä toistomäärällä. Lähentäjät, loitontajat, keskivartalo, selkä ja kädet - no ensimmäisellä kerralla meni tunti ja täytyy sanoa, että varsinkin jalkakyykyt tuolla painomäärällä oli aika haastava setti. Mutta varmaan tällaiselta pitää tuntua välillä, jos haluaa lihaksia hapottaa:-)

Illalla oli vielä AquaPlussan triathlonryhmän yhteistreenit - 10km testijuoksu. Voin kertoa, että tuntui. Ihan suht. tasainen reitti taittui puujaloilla aikaan 52.30 min. Mutta ilman treeniryhmän vetoapua aika olisi ollut ihan mahdottomuus. Loppuun menimme vielä salille tekemään venyttelyt ja keskivartalojumpan (n. 20min).  Maistui kotona iltapala ja uni!

Torstaina oli pidempi työpäivä - ajattelin, että se vie mehut kokonaan - vei se kyllä. Mutta oli pieni rako palauttavalle uinnille. Hervannan uimahallissa olen käynyt joskus 1980-luvulla viimeksi. Nyt se taitaa olla meidän suunnalta lähin halli. Siis Under the Dome ja kohti altaita. Olipas hallissa tyhjää ja ihan hyvä uida. Kelluttelin 1600m ja koetin 2 X 100m vetoa 3-vauhtia - ei oikein herkkyyttä ollut 1.40 ne taisi mennä. Illalla hölkkäilin Pinjan kanssa pururadalla 40 min palautellen. Venyttelyä illalla kotona lasten kanssa - niillä oli hauskaa - pääsisipä itsekin sellaisiin asentoihin!

Perjantaina piti tehdä pyöräilyä kun ilma oli tosi kivan syksyinen. Mutta suunnitelmat muuttui kun piti mennä Aleksia hakemaan hoidosta aikaisemmin kun hän oli tullut kuumeeseen. Illemmalla vein Pinjaa harrastukseen ja ehdin 45min aikana juosta mukavan 6km lenkin.

Lauantaina ehdin pulahtamaan muun treeniryhmän kanssa allastreeneihin 1h ajaksi. Ohjelmassa menimme pyramidiajatuksella 2000m matkan. Homma lähti käyntiin ärhäköillä 100m III-vedoilla. Mitä tapahtuikaan? Porukassa pääsin helpommin ja nopeammin 100m matkan kuin yksin hallissa torstaina. Oma 100m epävirallinen aika 1.28min ilman apuvälineitä.

Sunnuntaina käytiin Pinjan kanssa AquaPlussan lasten kilpauintitreeneissä. Mukavan tavoitteellista, silti ikäryhmälle sopivaa tekemistä. Kotona puuhastelua, haravointia ja kun saatiin hoitoapua kotiin, käväistiin toisen puoliskon kanssa juoksemassa poluilla tunnin lenkki. Mukavaa teki jaloille polun epätasaisuus ja vaihtelua maantiejuoksuun. Vauhtikin pysyi ihan ok:na - n. 8,5km juoksimme.

Kaiken kaikkiaan hyvä viikko: välimenokaudella lyhytkestoisemmat ja terävät treenit antaa vaihtelua, mutta hiljalleen tavoitteena siirtyä vähän harvempiin treenikertoihin - mutta kestoltaan pidempiin. Viikolle 8,5h treenejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti