perjantai 28. marraskuuta 2014

Salilta perusvoimaa, lenkeiltä pituutta

Ei auta valittaa sääolosuhteista. Kai se talvi muuttuu meillä brittiläiseen tyyliin sumuiseksi harmaudeksi +3 keskilämpötilaan. Työpäivän jälkeen silti mieli halajaa ulos vaikka mikä sää olisi. Viikonloppu on sinänsä luksusta kun näkee "päivänvaloa" pari tuntia.

Tähän 1,5 viikon jaksoon on mahtunut hyvää treeniä niin ulkona kuin sisälläkin. Laitan ylös vähän matkoja ja aikoja päiväkirjamaisesti. Tässä vaihtui saliohjelma myös, mikä on todella hyvä motivoinnin paikka, sillä ehdin tehdä edellistä 4 viikon ajan (käyntejä 2 X viikossa).

Saliohjelma nyt:
Viikon ensimmäinen saliohjelma pitää sisällään perusliikkeet: maastaveto, kyykyt, hauikset, vatsat ja selät. Se tehdään tehokkaasti liikkeestä toiseen vaihtaen ja isoissa liikkeissä on mukana isot painot (esim. maastaveto 35kg painolla).

Viikon toisella salikerralla liikkeitä on enemmän, mutta juju on sama: vaihdot tehdään nopeasti ja ohjelma kiusaa enemmän kokovartaloa kuin viikon ensimmäinen ohjelma. Lämmittely liike on työntö 20kg tangolla 3 X 12 kertaa. En muista milloin olen salilla hikoillut ja puuskuttanut yhtä paljon kuin tuon liikkeen aikana!

Yhteistreenit:
Triathlon-porukan yhteistreeneihin mahtui 5 X 3,2 km juoksuharjoite pk1, aek, aek, vk1 ja vk2. Aikaa meni 1h 34 minuuttia. Olin tyytyväinen tuntemukseen joka juoksun aikana ja sen jälkeen oli.

Uinti 2 X 1000m:
Tein uintitestin 2 X 1000m. Mukana lättärit. Ei ihan terävimmillään ole uintiveto just nyt, mutta vastahan sitä pitää olla herkässä uintikunnossa keväämmällä... Ehkä tiukempi salitreeni haittaa vähän sulavuutta, mutta onpahan sitten voimaa vedoissa. Aika tasaisesti 1.50 min/100m ja 1.49 min/100m sain matkat uitua.

Oma pitkä hölkkä:
Tein viikonloppuna oman puolimaraton-treenin kerrankin malttaen pitää sykkeet pk1:llä. Lempäälä ympäri ja matkaa tuli 21,9km. Aikaa kului 2h 20 min sillä tein ylämäet kävellen, jottei sykkeet nouse. Kotona jalat oli vain vähän kankeat ja alaselkä samoin. Muutoin sykkeet laskivat hyvin alle sataan 2min sisään juoksun loputtua.

Traineri:
Pyörä on saatu telakoitua sisään onnellisesti. Autotallissa on sellainen + 15 astetta lämmintä, joten erinomainen 'kevätsää' pyöräilyyn. Olen ehtinyt tehdä 70min ja 60min sisävedot trainerilla.

Parin viikon sisään on tiedossa sykerajojen tarkastus yhdistelmätestillä pyörä + juoksumatto. Saa nähdä miten sykealueet ovat muuttuneet. Yritystä on ollut hillitä ja pitkittää lenkkejä ja rakentaa voimaa ensikaudelle. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti