perjantai 14. marraskuuta 2014

Pitkää + lyhyttä uintia ja yksi pöljä päivä

Kuluneen puolentoista viikon aikana olen pyrkinyt uintitreeneissä tekemään lyhyttä ja terävää sekä pitkää ja rauhallista. Selvästi vuoden aikana eri triathlon-lajihin tulee erilainen into ja se on lajin suola. Uinti on tämän vuodenajan suola itselleni: ulkona on märkää ja pimeää, joten sisätilat ja valo houkuttelevat.

Kellotin itselleni tasaisen vauhdin 3km uinnin ajan viikko sitten. Idea oli toteutuskelpoinen kun pääsi uimahalliin sellaiseen aikaan, kun ei ollut ruuhkaista. Sai siis omaa vauhtia painella radallaan yksin. Pidin lättäreitä matkalla koko ajan. Kello näytti 120 päätykäännöksen jälkeen aikaa 56.34. Olin kovin tyytyväinen! Ei tuntunut lihakisissa (vähän olkapäissä) ja vauhti pysyi tasaisena, ei hiipunut.

Toinen uintiaikavertailu tapahtui tällä viikolla kun tein 10 kertaa 50m vetoja kolmosvauhdilla, jälleen lättärit mukana. 50m pyrähdykset menivät 44-47 sekunnin väliin. Laskin, että silloin puolimatkan uintiosuu (1900m) menisi n. 25 min aikaan. No, turha kuvitella, mutta ei huono ollutkaan viime kesän Joroisten 34 minuuttinen näin ajateltuna.

Uintitreenien lisäksi olen keskittynyt saliharjoitteluun ja kestävyyttä koettanut pitää myös mukana. Jaksolle osui yksi pöljä päivä:

1. Aamusalilla spinningpyöräily 45 min (pk 1)
2. Salin uusi ohjelma 40 min (vahvat perusliikkeet, uutena maastaveto - tykkäsin!)
3. Uinti 30 min (1500m)
4. Loikkatreeni triathlonporukan mukana 1h (rasitus 10+)
5. Lihaskunto / keskivartalojumppa 20 min

Yli 3h treeniä siroteltuna päivään. Myönnetään, innostuin vähän liikaa. Tuntui silti mukavalta haastaa itsensä johonkin erilaiseen. Ei tuollaista ohjelmassa mukana kannata pitää, mutta saipa omaan pääkoppaan YES-tunteen kun päivä oli pulkassa ja hyvin kroppa kesti rasituksen.

Vielä on päässyt maastoonkin ajamaan pyörällä nollakelissä. Ihan mukavaa ulkoilua se on. Mutta kyllä pian pitää mennä varastoon jo tsekkaamaan suksia. Lähialueelle pohjustellaan pian ensilumen latua eikä Jämin hiihtoputkikaan ole vallan kaukana. Kävin siellä viime talvella joitakin kertoja.

Ai niin; jos on pöljä päivä, on välillä myös pöljät eväät;-)

Maut kauden mukaan: maustamatonta rahkaa, luumukeittoa ja pähkinä-rusina-manteleita.


 
  

1 kommentti:

  1. Hieno pöljä päivä sulla on ollut! Nuo eväät on mukavan jouluiset, alkoi tehdä luumukeittoa mieli :)

    VastaaPoista